Așezat pe șapte coline, asemenea Romei, și înconjurat de apele Dunării, Tulcea este unul dintre cele mai pitorești și fascinante orașe de coastă ale României. Cu o istorie care se întinde pe mai mult de 2000 de ani, Tulcea funcționează ca un important oraș-port și punctul de plecare ideal pentru excursiile în regiunea impresionantă și misterioasă a Deltei Dunării.

Istoria Tulcei începe în antichitate, când orașul era cunoscut sub numele de Aegyssus, o colonie greacă și mai târziu un centru vital al Imperiului Roman. De-a lungul secolelor, Tulcea a fost la răscruce de drumuri și culturi, având un rol central în dezvoltarea regiunii Dobrogea.

Astăzi, vizitatorii pot descoperi urmele trecutului în numeroasele situri arheologice, în Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie și Arheologie și în ruinele vechii cetăți medievale.

Datorită poziției sale privilegiate pe Dunăre, Tulcea este considerată poarta către Delta Dunării, cel mai mare și cel mai bine conservat complex de delta din Europa. De aici, călătorii pot pleca în excursii cu barca sau vaporul către satul Letea, Rezervația Biosferei Delta Dunării, sau alte destinații fascinante ale Deltei.

În plus, Tulcea găzduiește unul dintre cele mai captivante muzee din România dedicate naturii – Muzeul Deltei Dunării, unde vizitatorii pot afla mai multe despre ecosistemele unice și biodiversitatea extraordinară a Deltei.

Tulcea este un oraș vibrant, cu multe de oferit. Promenada de-a lungul falezei Dunării este locul perfect pentru plimbări liniștite, iar portul este întotdeauna plin de viață, cu nave de toate mărimile ce sosesc și pleacă către diverse destinații.

Orașul are și o scenă culturală activă, cu numeroase evenimente care au loc pe tot parcursul anului, cum ar fi Festivalul Internațional de Film EcoTour, Festivalul de Muzică Folk „Jean Bart” sau tradiționalul Festival al Lipovenilor.

Tulcea este, de asemenea, un paradis pentru iubitorii de fructe de mare și pește. Restaurantele locale oferă o varietate de preparate din pește proaspăt, cum ar fi ciorba de pește, plachie sau saramura de crap, toate preparate după rețete tradiționale, ce stau mărturie a bogatei culturi gastronomice a zonei.

Cu o istorie captivantă, o cultură vibrantă și o poziție unică ca poartă către Delta Dunării, Tulcea este un oraș care nu trebuie ratat în nicio călătorie prin România. Fie că ești un entuziast al istoriei, un iubitor al naturii sau un gurmand în căutare de delicii autentice, Tulcea are ceva de oferit pentru toată lumea. Așadar, să pornim la descoperirea acestui oraș plin de surprize și frumuseți!