Descoperă încântătoarea Colibița

Bine ați venit la Colibița, un sat încântător situat în comuna Bistrița Bârgăului, județul Bistrița Năsăud, așezat între Munții Bârgău și Munții Călimani. Adesea denumită „Marea de la Munte”, această localitate promite un amestec de liniște și aventură care satisface orice tip de călător, o mărturie a înfățișării sale de-a dreptul uimitoare și experiențelor palpitante.

Un oraș cu o istorie bogată

Colibița era odată situată acolo unde se află acum lacul. În 1979, satul a fost relocat pe dealurile din apropiere, în localitatea numită Mița, pentru a face loc unui lac de acumulare. Înainte de umplerea lacului, zona a fost meticulos curățată, chiar și copacii fiind înlăturați. Una dintre legendele predominante ale regiunii vorbește despre o biserică scufundată în lac – localnicii susțin că atunci când nivelul apei scade, crucea de pe vârful bisericii devine vizibilă.

Economie locală: un mod de viață durabil

Economia satului se bazează în primul rând pe agricultură, creșterea animalelor și prelucrarea lemnului. Această economie locală reprezintă un model durabil, cu potențial de creștere în turismul ecologic și oportunități pentru investitorii interesați să sprijine proiecte orientate spre comunitate.

Activități: mai mult decât vizitarea obiectivelor turistice

Dacă ești un entuziast al activităților în aer liber, Colibița este un paradis. Indiferent dacă dorești să faci drumeții la Tăul Zânelor sau la izvorul de apă minerală Borcut, să mergi cu bicicleta pe munte, să faci caiac-canoe, alpinism, sau să pescuiești în Lacul Colibița, gama de activități este foarte extinsă. În timpul iernii, plimbările cu sania devin o distracție populară, oferind o experiență magică printre nămeți.

Călătoria către Tăul Zânelor, un lac de acumulare natural în Munții Călimani, este una fermecătoare, care te conduce prin păduri dese și râuri învolburate. Traseul este ușor și nu necesită echipament complex, ceea ce îl face accesibil pentru majoritatea vizitatorilor.

Atracții unice

Unul dintre avantajele semnificative ale Colibiței este lacul de acumulare. Acesta permite activități de rafting și caiac-canoe pe Bistrița Ardeleană pe tot parcursul anului. Iar dacă ești pregătit pentru o experiență care să îți dea fiori, vizitează Castelul Dracula situat lângă Pasul Tihuța, la o aruncătură de băț față de sat.

O destinație de vis pentru toate anotimpurile

Colibița este, deci, un sat pitoresc din Transilvania cu un farmec de neîntrecut. De la istoria sa captivantă și comunitatea sa primitoare, la multitudinea de activități pe care le oferă, Colibița este un refugiu pentru cei care caută să scape de forfota vieții de oraș. De la șoaptele misterioase ale bisericii sale scufundate până la emoția raftingului pe Bistrița Ardeleană, fiecare aspect al acestui frumos sat oferă o invitație de a descoperi, de a explora și de a te îndrăgosti de Colibița.

https://youtu.be/ylWJ4zTktgU