Ialomița - Locuri de vizitat, atracții si obiective turistice

Județul Ialomița este situat în sud-estul României și ocupă o parte semnificativă a subdiviziunii de est a Câmpiei Române. Județul este una dintre cele mai vechi unități administrative din țară, cu o suprafață totală de 4.453 km2, sau 1,9% din suprafața totală a țării. La 31 decembrie 2013, organizarea administrativă a teritoriului județului era următoarea: 7 municipii și orașe (dintre care 3 municipii), 59 comune și 127 sate.

 

Descoperă cultura și tradițiile judetului Ialomița: Turism și experiențe autentice

 

Reședința de județ este orașul Slobozia. Județul Ialomița se învecinează cu Prahova, Buzău, Brăila (la nord), Constanța (la est), Călărași (la sud) și Ilfov (la vest). Acest teritoriu este situat la intersectia unor stravechi rute comerciale care ii dau inca caracterul de zona de tranzit intre Est (prin Constanta) si Vest. Județul este străbătut de cursul inferior al râului Ialomița, precum și de fluviul Dunărea, cu o suprafață mare cu potențial agricol ridicat situată între brațul Borcea și Dunărea Veche. Terenul dominant este câmpia, alături de Lunca Dunării și Lunca Ialomiței.

Ialomița: un județ plin de frumusețe, diversitate culturală, legende și peisaje spectaculoase

 

Clima din județ este continentală, caracterizată printr-un interval de temperatură anual și zilnic relativ mare și niveluri scăzute de precipitații; in ultimii 3 ani, zona a cunoscut seceta prelungita cu efecte negative asupra ciclului vegetativ al plantelor. O altă caracteristică a climei din județul Ialomița este regimul vântului, cu direcții predominante dinspre nord-est și nord. Rețeaua hidrografică a județului este reprezentată de fluviul Dunărea cu brațurile Borcea și Dunărea Veche, râurile Ialomita și Prahova, lacurile Piersica și Banțu, lacurile râului Amara și lagunele fluviale (Iezer, Strachina, Fundata etc.). Descoperirile arheologice arată că acest teritoriu a fost locuit continuu încă din epoca paleolitică, unelte și obiecte găsite la Coșereni, Bordușani, Săveni și Dridu demonstrând acest lucru.

Vizitează obiective turistice de top in Ialomița: Ghid complet pentru călătorii

Destinații de basm în Ialomița: Turism, atracții, tradiții și cultură

No post found