Harghita - Locuri de vizitat, atracții si obiective turistice

Județul Harghita se află pe platoul Ardealului, în zona centrală a Carpaților Orientali. Caracteristica principală a reliefului este dominată de zone montane, acestea ocupând peste 60% din teritoriul județului.

Cu o suprafață de 6639 km2, Harghita este al treisprezecelea județ din România în ceea ce privește mărimea suprafeței. Populația județului este relativ mică, având o densitate scăzută. Există nouă orașe, patru municipii, 58 de comune și 235 de sate.

 

Descoperă cultura și tradițiile judetului Harghita: Turism și experiențe autentice

 

Călătorii pot accesa județul prin calea ferată sau prin drumul național, iar traseele oferă peisaje pitorești. Principalele căi de acces sunt prin valea Oltului și Trotușului. Aeroporturile internaționale cele mai apropiate sunt Târgu-Mureș, Cluj-Napoca și București.

Harghita: un județ plin de frumusețe, diversitate culturală, legende și peisaje spectaculoase

 

Capitala județului este Miercurea-Ciuc, cu o populație de 41.966 locuitori. Județul este bogat în resurse minerale precum andezitbazalttufmarmurăsarecuprufier și mercur.

Potențialul turistic al județului este ridicat, cu stațiuni balneoclimaterice renumite precum Băile TușnadBorsecLacu Roșu sau Izvorul Mureșului, precum și monumente naturale precum Lacul Sfânta AnaCheile BicazuluiPoiana Narciselorizvoare de apă mineralămofetenămoluri și turbăsaline și altele.

Vizitează obiective turistice de top in Harghita: Ghid complet pentru călătorii

Destinații de basm în Harghita: Turism, atracții, tradiții și cultură

Originea și Istoria Castelului LázárCastelul Lázár, situat în comuna Lăzarea, județul Harghita, este unul dintre cele mai vechi și mai