Gorj - Locuri de vizitat, atracții si obiective turistice

Județul Gorj este unul dintre cele 41 de județe ale României, cu reședința în municipiul Târgu Jiu. Situat în partea de sud-vest a țării, pe cursul râului Jiu, la poalele munților GodeanuVâlcan și Parâng, Gorjul este un loc minunat creat de Dumnezeu, unde apa modelează stanca de secole.

Cu o istorie începută încă din paleoliticul mijlociu, Gorjul a rezistat trecerii timpului și, în ciuda poziției sale mai puțin avantajoase din punct de vedere al dezvoltării, este unul dintre județele cu resurse naturale variate, atât ale solului, cât și ale subsolului.

 

Descoperă cultura și tradițiile judetului Gorj: Turism și experiențe autentice

 

Numele acestui județ provine din prescurtarea vechii denumiri slave „Gornemu”, „Jiliu” adică „Jiul de Sus” sau „Jiul de Munte”, care treptat s-a transformat în „Gorjii”, apoi „Gorjiu” și, în final, în Gorj.

 

Gorj: un județ plin de frumusețe, diversitate culturală, legende și peisaje spectaculoase

 

Județul Gorj este o destinație turistică diversificată, cu un peisaj natural frumos, monumente de artă și arhitectură de valoare artistică remarcabilă (multe dintre acestea fiind de interes internațional), precum și un patrimoniu folcloric și etnografic important. Aceste așezări și locuri prezintă istoria lor de la cele mai vechi timpuri până în prezent.

Gorjul oferă peste 25 de trasee turistice montane pentru plimbări pe jos, printre care se numără și două trasee turistice europene de lungă durată (E3 și E7), trei zone pentru alpinism (Cheile Sohodolului – Runcu, Cheile Galbenului – Baia de FierCheile Oltețului – Polovragi), cinci zone speologice care constituie cel mai mare potențial speologic din România, o stațiune de schi (Rânca) și zone de vânătoare și pescuit care atrag anual un număr mare de turiști.

Vă invităm să descoperiți frumusețea acestui loc, să călătoriți în timp, să simțiți atmosfera vieții oamenilor de altădată, să vă plecați, smeriți, în fața lui Dumnezeu.

Vizitează obiective turistice de top in Gorj: Ghid complet pentru călătorii

Destinații de basm în Gorj: Turism, atracții, tradiții și cultură

Traseul, însă, nu este doar un drum impresionant, este și o destinație în sine, în special pentru cei pasionați de