Giurgiu - Locuri de vizitat, atracții si obiective turistice

Județul Giurgiu este amplasat în partea sudică a României, pe malul Dunării, cu acces la legături fluviale cu țările vecine și la Marea Neagră. El este înconjurat de județele Călărași la est, Teleorman la vest, Ilfov și Argeș la nord-vest, și Dîmbovița la nord.

Județul Giurgiu are o suprafață de 3526 km2, reprezentând 1,5% din suprafața țării. Capitala acestui județ este municipiul Giurgiu, situat la 64 km de capitala țării, pe ruta București-Sofia-Atena sau București-Istanbul.

 
 

Descoperă cultura și tradițiile judetului Giurgiu: Turism și experiențe autentice

 

Municipiul Giurgiu, care este atestat documentar din secolul al XIV-lea, a găzduit unele premiere tehnice precum prima linie de cale ferată din România (București-Giurgiu), prima linie de telegraf și podul peste Dunăre.

Giurgiu: un județ plin de frumusețe, diversitate culturală, legende și peisaje spectaculoase

 

Giurgiu este cunoscut pentru personalitățile de renume european care au văzut lumina zilei aici, cum ar fi matematicianul Miron Nicolescu, istoricul literar Nicolae Cartojan, scriitorul Tudor Vianu, poetul Vasile Militaru, pictorul Nicolae Dărăscu, și alții.

Este, de asemenea, un punct important de trecere a frontierei pentru traficul de mărfuri și persoane. Ca unul dintre cele mai importante porturi din România la Dunăre, municipiul Giurgiu este important pentru industria transporturilor.

În nordul județului se găsesc zăcăminte de țiței, iar din albiile Dunării și râurilor ce străbat județul sunt extrase nisipuri și pietrișuri.

Vizitează obiective turistice de top in Giurgiu: Ghid complet pentru călătorii

Destinații de basm în Giurgiu: Turism, atracții, tradiții și cultură

Turnul cu Ceas din Giurgiu: Povestea și misterul unui simbol istoricTurnul cu Ceas din Giurgiu este unul dintre cele mai
Mănăstirea Comana, Giurgiu: O comoară culturală și spirituală Mănăstirea Comana, situată în județul Giurgiu, este una dintre cele mai renumite