Galați - Locuri de vizitat, atracții si obiective turistice

Județul Galați se află în partea de est-centru a României, la intersecția Dunării cu râurile Siret și Prut. Acesta are o suprafață de 4.466 km², reprezentând 1,9% din suprafața țării.

Include patru localități urbane (municipiile Galați și Tecuci și orașele Tg. Bujor și Berești) și 56 comune cu 180 sate. Zona este caracterizată de confluența Platoului Covurlui la nord (50% din suprafața județului), câmpiile Tecuci și Covurlui (34%) și lunca Siretului inferior și a Prutului la sud (16%). Principalele cursuri de apă sunt Dunărea, Prutul și Siretul, iar principalele lacuri sunt Lacul Brateș (de luncă) 21 kmp și Lacul Tălăbasca (de luncă).

 

Descoperă cultura și tradițiile judetului Galați: Turism și experiențe autentice

 

Clima județului Galați este complet continentală (90% din suprafața județului este în ținutul de climă de câmpie, iar 10% este în ținutul cu climă de dealuri). Verile sunt foarte calde și uscate, iar iernile sunt geroase, cu viscole puternice. Lunca Siretului, Prutului și Dunării aduce modificări în valorile și regimul principalelor elemente meteorologice, creând un topoclimat specific de luncă, mai umed și mai răcoros vara și mai umed și mai puțin rece iarna.

Galați: un județ plin de frumusețe, diversitate culturală, legende și peisaje spectaculoase

 

Județul Galați este situat la extremitatea est-centrală a României, la confluența Dunării cu râurile Siret și Prut. Acesta are o suprafață de 4.466 km², reprezentând 1,9% din suprafața țării. Relieful județului este caracterizat prin poziția sa la exteriorul arcului carpatic, care se reflectă în condițiile climaterice, învelișul vegetal și de soluri, precum și în structura geologică a reliefului.

Teritoriul județului Galați prezintă un relief tabular cu o fragmentare mai accentuată în nord și mai slabă în sud, distingându-se după altitudine, poziție și particularități de relief cinci unități geomorfologice: Podișul Covurluiului, Câmpia Tecuciului, Câmpia Covurluiului, Lunca Siretului Inferior și Lunca Prutului de Jos.

Județul Galați găzduiește mai multe rezervații naturale, printre care se numără o rezervație pe nisipurile din câmpia Tecuciului, situată la sud de localitatea Liești, în jurul satului Hanu Conachi, cu o suprafață de 84 ha și care se continuă până în lunca Siretului.

De asemenea, în apropiere de Galați se află rezervația paleontologică de la Barboși (Tirighina) cu o suprafață de 1 ha, cuprinzând fosile de moluște din faza Euxinului vechi. Pe teritoriul comunei Tulucești, în locul numit Râpa Bălaia, se găsește a doua rezervație paleontologică. A treia rezervație paleontologică

Județul Galați găzduiește două rezervații naturale importante, una dintre ele fiind Pădurea Băneasa, situată în partea de răsărit a județului, între localitățile Băneasa și Roșcani. Această pădure este un loc special, nu numai datorită bogăției sale naturale, dar și datorită legăturii sale cu legendele și sărbătorile locale. Bujorul sălbatic este ocrotit în acest loc și anual se organizează o mare serbare populară în cinstea sa. Se spune că acest bujor ar fi apărut din sângele moldovenilor căzuți în bătălia de la Roșcani, din 1574.

Cealaltă rezervație naturală importantă din județ este Pădurea Hanu Conachi, care găzduiește o sărbătoare anuală a salcâmului. Ambele rezervații sunt atracții importante pentru turiști, oferind nu numai oportunități de a admira frumusețea naturală, ci și de a înțelege istoria și cultura zonei.

Vizitează obiective turistice de top in Galați: Ghid complet pentru călătorii

Destinații de basm în Galați: Turism, atracții, tradiții și cultură

Lacul Bârteș, situat în județul Galați, este unul dintre cele mai frumoase și pitorești locuri din România. Acesta este un
Catedrala Arhiepiscopală Galați: O bijuterie arhitecturală și spiritualăCatedrala Arhiepiscopală Galați are o istorie îndelungată, începând cu momentul construcției sale în
Descoperă frumusețea și liniștea Manastirii Saon, un sanctuar sacru înconjurat de natură și încărcat de istorie și spiritualitate.
Biserica Fortificată Sfânta Precista din Galați: O bijuterie arhitecturală și spiritualăBiserica Fortificată Sfânta Precista din Galați are o istorie îndelungată,