Covasna - Locuri de vizitat, atracții si obiective turistice

Covasna este un județ din România, situat în partea sud-estică a Transilvaniei, în Ținutul Secuiesc, regiune locuită cvasiunanim de secuii maghiari.

Județul în forma actuală ia ființă în anul 1968 când, prin legea împărțirii teritoriale, se desființează Regiunea Brașov.

Se învecinează la nord cu județul Harghita, la est cu județele Bacău și Vrancea, la sud-est cu județul Buzău și la sud-vest cu județul Brașov.
Județul Covasna are suprafața de 3.705 kmp și adăpostește o populație de 222.449 locuitori. Reședința de județ este Municipiul Sfântu Gheorghe, format din localitatea Sfântu Gheorghe și satele Chilieni și Coșeni.

 

Descoperă cultura și tradițiile judetului Covasna: Turism și experiențe autentice

 

Deși dovezile arheologice confirmă existența umană în acest spațiu încă din neolitic, Sfântu Gheorghe este atestat documentar abia în anul 1332.
Orașul situat în Depresiunea Brașovului are o suprafață de 7.292 ha și o populație de 54.312 locuitori.
Situat în centrul României, în curbura internă a Carpaților, județul Covasna are un relief variat, predominant muntos și depresionar.

Covasna: un județ plin de frumusețe, diversitate culturală, legende și peisaje spectaculoase

 

Cea mai importantă arteră hidrografică care brăzdează Covasna este râul Olt împreună cu afluenții săi, dar pe teritoriul județului întâlnim o abundență de izvoare minerale.
Patrimoniul turistic al Covasnei este unul extrem de variat și de valoros, cea mai importantă zonă turistică fiind cea montană care adăpostește stațiunile balneoclimaterice.

Mestecănișul de la Reci este cea mai întinsă arie protejată din județul Covasna, constituită în scopul protejării biodiversității.
Cheile Vârghișului este o arie protejată de interes național , un traseu impresionant ce ascunde 130 de peșteri.
Peștera Puturosul de la Balvanyos este una dintre cele mai mari mofete naturale din Europa.
Gazul mofetic este indicat persoanelor care suferă de reumatism și de boli cardiovasculare.
Cetatea Zânelor este o cetate dacică ridicată în urmă cu aproape 2000 de ani și învăluită în legende. Însă adevăratele bogății ale Covasnei sunt apele minerale și mofetele care ajută la tămăduirea diferitelor boli.

Unitati de cazare recomandate

Pensiunea Solyomko

Str. Principală, nr. 573, Bixad, jud. Covasna

Vizitează obiective turistice de top in Covasna: Ghid complet pentru călătorii

Destinații de basm în Covasna: Turism, atracții, tradiții și cultură

No post found