Caraș-Severin - Locuri de vizitat, atracții si obiective turistice

Judetul Caras-Severin se află în sud-vestul României, în provincia istorică Banat, între judetele Timis, Hunedoara, Gorj, Mehedinti. La sud, sud-vestul este limitat de granița cu Serbia (parțial pe Dunăre). Printre localitățile din zona Dunării se numără Bazias, Pojejena, Moldova Veche, Coronini, Berzasca, Drencova.

 

Descoperă cultura și tradițiile judetului Caraș-Severin: Turism și experiențe autentice

 

În sud, spre Defileul Dunării, se află un cordon montan format din Munții Locvei (cu vârful Poiana Lisa 546m, Talva Pietroasa 724m și Talva lui Samuila 667m), Munții Almajului (cu vârful Svinecea Mare 1224m), în est din Munții Cernei (cu vârful Vlascu Mic 1733m), Masivul Godeanu (cu vârful Gugu 2291m și vârful Godeanu 2229m) și Munții Tarcului (cu vârful Tarcu 2190m) și în nord-est din Munții Poiana Ruscăi (cu vârful Rusca 1355m, vârful Pades 1374m). În zona centrală se află Munții Semenicului, Munții Aninei (cu vârful Cracul Lung 1244m) și Munții Dognecei (cu vârful Carja 600m, lângă Ciudanovita) cu o deschidere către Câmpia Banatului la vest.

Caraș-Severin: un județ plin de frumusețe, diversitate culturală, legende și peisaje spectaculoase

 

Aceasta descriere se refera la diverse zone si lacuri din Romania, inclusiv la Dunarea de la intrarea in tara la Bazias, zona Ostrovului, Clisura, Moldova veche, stanca Babacai si a defileului Dunarii, precum si la bazinul Carasului superior si mediu, bazinul Nerei complet, bazinul Ciclovei, bazinul Cernei, bazinul superior al Barzavei si Fizesului, bazinul superior al Timisului. In plus, se mentioneaza lacurile Grebla si Secu pe raul Barzava, la Resita, Poiana Marului si Scorilo pe afluentii Bistrei, acumularea Poiana Ruscai pe Paraul Rece in Muntii Tarcului, Lacul Cornereva pe aluentii Cernei si Acumularea Cernei mai sus de Baile Herculane, Lacul Trei Ape pe Semenic, Lacul Mic si Lacul Mare pe Dognecea.

Vizitează obiective turistice de top in Caraș-Severin: Ghid complet pentru călătorii

Destinații de basm în Caraș-Severin: Turism, atracții, tradiții și cultură

Țineți minte, la Băile Herculane, fiecare piatră șoptește o poveste, fiecare baie reînnoiește spiritul și fiecare vizită este un pas