București - Locuri de vizitat, atracții si obiective turistice

Bucuresti este situat in partea de sud-est a Romaniei, la o altitudine de 60-90 m, pe râurile Dâmbovita si Colentina, la 44°25’50” latitudine nordica si 26°06’50” longitudine estica.

Orasul are o suprafata de 228 kmp si o populatie de peste 2 milioane. Bucurestiul este capitala Romaniei din 1862. Orasul a suferit o serie de schimbari si a devenit centrul mass media, culturii si scenei artistice romane. Arhitectura sa este un amestec intre istoric, comunist si modern, reflecta istoria variata a orasului. In perioada interbelica, arhitectura eleganta si sofisticarea i-a adus titlul de „Micul Paris„.

 

Descoperă cultura și tradițiile judetului București: Turism și experiențe autentice

 

Desi o mare parte din centrul istoric a fost deteriorat de razboi, cutremure si programul de sistematizare a lui Nicolae Ceausescu, majoritatea spatiului a supravietuit si in ultimii ani sufera o expansiune economica si culturala. Bucurestiul este al treilea oras din regiune ca numar de locuitori, dupa Atena si Istanbul.

Bucuresti este situat in sud-estul Romaniei, intre Ploiesti si Giurgiu, pe malurile raului Dambovita, care se varsa in Arges, afluent al Dunarii. Orasul are mai multe lacuri care se intind de-a lungul raului Colentina, precum Lacul Floreasca, Lacul Tei sau Lacul Colentina. In centrul orasului se afla Lacul Cismigiu, care era o balta in vechiul oras medieval, inconjurat de Gradina Cismigiu, deschisa in 1847 dupa planurile arhitectului german Carl F. W. Meyer. In afara de Gradina Cismigiu, mai exista doua parcuri mari, Parcul Herastrau (cu Muzeul Satului) si Gradina Botanica, cea mai mare din Romania, care cuprinde peste 10.000 de specii de plante, inclusiv exotice.

București: un județ plin de frumusețe, diversitate culturală, legende și peisaje spectaculoase

 

Palatul Parlamentului, construit din ordinul dictatorului Ceausescu între 1984 și 1989, este a doua clădire din lume ca mărime după Pentagon, cu o suprafață de 265.000 mp. El este sediul Parlamentului României, care este organul reprezentativ suprem al poporului român și autoritatea legislativă unică a țării. Parlamentul împreună cu Guvernul au dreptul de a iniția legi. De asemenea, o propunere legislativă poate fi înaintată de un grup de cel puțin 100.000 de persoane cu drept de vot din cel puțin un sfert din județele țării.

Vestigii istorice in Bucuresti

 

Curtea Veche, Curte Noua sau Curtea Arsa, Hanul lui Manuc, Spitalul Coltea, Foisorul de Foc, Palatul Ghica, Palatul Stirbei, Palatul Universitatii, Palatul Cotroceni, ridicat in anul 1893 dupa planurile arhitectului francez Paul Gotttereau cu numeroase elemente de arhitectura autohtona, avea destinatia de resedinta permanenta a printului mostenitor Ferdinand, astazi deservind ca resedinta a Presedintelui Tarii, Palatul de Justitie, Palatul Cantacuzino .

Vizitează obiective turistice de top in București: Ghid complet pentru călătorii

Destinații de basm în București: Turism, atracții, tradiții și cultură

No post found