Brăila - Locuri de vizitat, atracții si obiective turistice

Brăila este un județ din sud-estul României, situat în regiunea istorică Muntenia, la confluența Siretului cu Dunărea. Are o suprafață de 4765,8 km² și populația de 304.925 locuitori.

Județele limitrofe sunt: Galați la nord, Tulcea la est, Constanța la sud-est, Ialomița la sud, Buzău la vest șI Vrancea nord-est.

Municipiul Braila este reședința de județ și are o suprafață de 77,9 km² și o populație de 180.302 locuitori.

 

Descoperă cultura și tradițiile judetului Brăila: Turism și experiențe autentice

 

Județul Brăila este situat în Câmpia Română și este străbătut de apele Dunării, Siretului și Buzăului.

Deși forma de relief dominantă este câmpia, aspectul general este unul variat datorită dunelor de nisip, meandrelor, ostroavelor și grindurilor care îi oferă un aspect insolit.

Fluviul Dunărea îmbrățișează cu cele două brațe ale sale, Brațul Măcin și Brațul Cremenea, Insula Mare a Brăilei- un ținut jos care a fost cândva mlăștinos, asemănător Deltei Dunării. El a fost desecat, îndiguit și transformat în teren agricol.

Brăila: un județ plin de frumusețe, diversitate culturală, legende și peisaje spectaculoase

 

Brațul Cremenea se răsfiră în mai multe cursuri de apă ce înconjoară Insula Mică a Brăilei –cel mai sălbatic loc de pe Dunăre, aflat sub stăpânirea egretelor și cormoranilor. Ea are statutul de Parc Național, Sit Ramsar şi Sit Natura 2000.

Județul Brăila este atestat documentar în 1481 într-un hrisov de-al lui Ștefan cel Mare.

Acesta dispare ca entitate în anul 1540 când cade sub ocupația Imperiului Otoman și este transformat în raia turcească. După pacea de la Adrianopol din 1829, se reînființează ca unitate administrativă a Țării Românești și cunoaște o perioadă de înflorire.

Județul Brăila are un potențial turistic foarte mare, cu o istorie bogată și monumente și clădiri pline de farmec ,dar și cu atracții naturale splectaculare.

Vizitează obiective turistice de top in Brăila: Ghid complet pentru călătorii

Destinații de basm în Brăila: Turism, atracții, tradiții și cultură

No post found