Romania Promovata
Romania Promovata

Arad - Locuri de vizitat, atracții si obiective turistice

Arad este un județ situat în vestul României, în parte de est a Câmpiei Panonice , cuprinzând regiuni din Banat și Crișana.

Descoperă Arad, atracții, obiective turistice și locuri de vizitat in Arad.

Din perspectiva înălțimii, relieful coboară în trepte de la est spre vest, ca o particularitate fiind trecerea bruscă de la câmpie spre munte. Județul este scăldat de o parte și de alta, de apele râurilor Mureș și Crișul Alb și se întinde pe o suprafață de 7.754 kmp, având o populație de 461.791 de locuitori. La nord , nord – est se învecinează cu județul Bihor, la est cu județul Alba, la sud – est cu județul Hunedoara, la sud cu județul Timiș, iar la vest cu Ungaria. Reședința de județ este municipiul Arad, care este cel mai important nod rutier și feroviar din vestul României. Municipiului se întinde pe o suprafață de 252,85 kmp și are 159.074 locuitori. În plan european, județul Arad face parte din Euroregiunea DKMT- proiect de colaborare transfrontalieră între România, Ungaria și Serbia, realizat cu sprijinul Comisiei Europene în anul 1997. Țara Zarandului este unul dintre cele mai renumite ținuturi etnologice din România.

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDETUL ARAD

Unitati de cazare recomandate

Atracții, obiective turistice și locuri de vizitat in Arad

Explorați Biserica Sârbească din Arad, un monument istoric impresionant și un centru vital al comunității locale sârbe. Învățați despre rolul său în istoria Aradului.
Biserica Sârbească din Arad este o bijuterie a patrimoniului cultural al orașului și o mărturie a istoriei sale multiculturale. Aceasta
Explorați Casa Memorială Ioan Slavici, casă-muzeu care păstrează viu spiritul și opera unuia dintre cei mai importanți scriitori români. Descoperiți-o acum!
Un tur virtual al Casei Memoriale Ioan Slavici, un loc unde trecutul și prezentul literaturii românești se întâlnesc.