Romania Promovata
Romania Promovata
Romania Promovata
Romania Promovata
Romania Promovata

Alba - Locuri de vizitat, atracții si obiective turistice

Alba este un județ din România, situat în partea centrală a Transilvaniei. A luat ființă în anul 1968 prin restructurarea teritorială a zonelor Hunedoara, Cluj, Brașov și a regiunii Mureș-Autonomă Maghiară (din zonele Alba Iulia, Sebeș, Câmpeni, Aiud și anumite părți din zonele Târnăveni și Mediaș). În principal, teritoriul actual al județului a fost alcătuit din județele interbelice Alba și Sibiu, din Comitatul Albei Inferior sau Varmeghia Albei , Comitatul Sibiului sau Varmeghia Sibiului, din Scaunul Arieșului și Scaunul Sebeșului (comitate antebelice). Din perspectiva datinilor și obiceiurilor tradiționale, județul este format din mai multe regiuni etno-folclorice deosebite: Țara Moților, Ținutul Mocanilor, Ținutul Secuiesc și Pământul crăiesc. Municipiul Alba Iulia este reședința județului și are o populație de 63.536 locuitori. Suprafața totală a județului este de 6.242 km², iar populația este de 373.710 de locuitori.

Descoperă Alba, atracții, obiective turistice și locuri de vizitat in Alba.

La nord se învecinează cu județele Cluj și Mureș , la est cu județul Sibiu, la sud- vest cu județul Hunedoara , la sud cu județul Vâlcea , iar la nord-vest cu județele Arad și Bihor. Județul abundă de peisaje pitorești având Parcul Natural Apuseni în vecinătate, cât și arhitecturale, precum Cetatea bastionară Alba Carolina. Unul dintre cele mai importante evenimente ale moților este Târgul de Fete de pe Muntele Găina , prilej de a etala portul popular al Buciumanilor și de a dansa Țarina de la Abrud. Pe traseul Via Transilvanica – un proiect care promovează diversitatea etnică, culturală, istorică și naturală a Transilvaniei, Bucovinei și a Banatului montan – județul Alba este al patrulea.

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDETUL ALBA

Unitati de cazare recomandate

Pensiunea Solyomko

Str. Principală, nr. 573, Bixad, jud. Covasna

CASA CRISTINA – BUCOVINA

Comuna Fundu Moldovei, Sat Secări nr.15A, Suceava

Turquoise House Colibita

Colibița, Bistrita Bargaului, Bistriţa-Năsaud 427007, Romania

Villa Aqualina Colibita

Colibița, Bistrița-Năsăud County 427007, Romania

Atracții, obiective turistice și locuri de vizitat in Alba

Traseul, însă, nu este doar un drum impresionant, este și o destinație în sine, în special pentru cei pasionați de
Descoperă Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail din Alba Iulia, un loc sacru cu o arhitectură impresionantă, unde spiritualitatea întâlnește istoria.
Catedrala Sfântul Mihail nu este doar un loc de vizitare, ci și un loc sacru și de închinare pentru credincioși.
O călătorie în trecutul istoric și spiritual al României nu ar putea fi completă fără a vizita Catedrala Încoronării din Alba Iulia, un simbol al unității și credinței naționale.
Construită între 1921 și 1922 pentru a celebra Marea Unire din 1918, Catedrala Încoronării a devenit un simbol al unității
Explorare Castelul Bethlen-Haller, Comoară a Patrimoniului Cultural
Cetatea de Baltă, un mic orășel din județul Alba, găzduiește una dintre cele mai frumoase și istorice clădiri din România:
Descoperiți fascinanta Cascada Vârciorog din Alba, o oază de frumusețe și liniște în inima Munților Apuseni.
Fiecare vizită la Cascada Vârciorog este, prin urmare, o ocazie de a aprecia frumusețea naturii, dar și o responsabilitate de
Explorând Cascada Pisoaia - Comoară Naturală din Alba, România
Cascada Pisoaia este o apariție pitorească în peisajul sălbatic al Apusenilor. Înălțându-se la peste 18 metri, cascada își face drum
Descoperă istoria și semnificația Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia, un tezaur al cunoașterii și simbol cultural românesc.
Biblioteca Batthyaneum a fost înființată la sfârșitul secolului al XVIII-lea de către episcopul romano-catolic Ignác Batthyány, un iubitor fervent al