Sign In

IALOMIȚA

Județul Ialomița este situat în sud-estul României și ocupă o parte semnificativă a subdiviziunii de est a Câmpiei Române. Județul este una dintre cele mai vechi unități administrative din țară, cu o suprafață totală de 4.453 km2, sau 1,9% din suprafața totală a țării. La 31 decembrie 2013, organizarea administrativă a teritoriului județului era următoarea: 7 municipii și orașe (dintre care 3 municipii), 59 comune și 127 sate.

Reședința de județ este orașul Slobozia. Județul Ialomița se învecinează cu Prahova, Buzău, Brăila (la nord), Constanța (la est), Călărași (la sud) și Ilfov (la vest). Acest teritoriu este situat la intersectia unor stravechi rute comerciale care ii dau inca caracterul de zona de tranzit intre Est (prin Constanta) si Vest. Județul este străbătut de cursul inferior al râului Ialomița, precum și de fluviul Dunărea, cu o suprafață mare cu potențial agricol ridicat situată între brațul Borcea și Dunărea Veche. Terenul dominant este câmpia, alături de Lunca Dunării și Lunca Ialomiței.

Clima din județ este continentală, caracterizată printr-un interval de temperatură anual și zilnic relativ mare și niveluri scăzute de precipitații; in ultimii 3 ani, zona a cunoscut seceta prelungita cu efecte negative asupra ciclului vegetativ al plantelor. O altă caracteristică a climei din județul Ialomița este regimul vântului, cu direcții predominante dinspre nord-est și nord. Rețeaua hidrografică a județului este reprezentată de fluviul Dunărea cu brațurile Borcea și Dunărea Veche, râurile Ialomita și Prahova, lacurile Piersica și Banțu, lacurile râului Amara și lagunele fluviale (Iezer, Strachina, Fundata etc.). Descoperirile arheologice arată că acest teritoriu a fost locuit continuu încă din epoca paleolitică, unelte și obiecte găsite la Coșereni, Bordușani, Săveni și Dridu demonstrând acest lucru.

 

 

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDETUL IALOMIȚA

  • BISERICA SFINTII VOIEVOZI
  • CASA MEMORIALA IONEL PERLEA
  • LACUL AMARA
  • LACUL STRACHINA
  • MANASTIREA BALACIU
  • MUZEUL NATIONAL AL AGRICULTURII
  • STATIUNEA AMARA

Unitati de cazare recomandate Ialomița

Nu am gasit nimic

Ne pare rău, dar nu avem nicio listă care să corespundă căutării dvs., încercați să vă schimbați setările de căutare

Destinații de vacanță in Ialomița Atracții, obiective turistice și locuri de vizitat in Ialomița