Sign In

Descoperă județul Bistrița Năsăud atracții obiective turistice și locuri de vizitat in Bistrița Năsăud

GIURGIU

Județul Giurgiu este amplasat în partea sudică a României, pe malul Dunării, cu acces la legături fluviale cu țările vecine și la Marea Neagră. El este înconjurat de județele Călărași la est, Teleorman la vest, Ilfov și Argeș la nord-vest, și Dîmbovița la nord.

Județul Giurgiu are o suprafață de 3526 km2, reprezentând 1,5% din suprafața țării. Capitala acestui județ este municipiul Giurgiu, situat la 64 km de capitala țării, pe ruta București-Sofia-Atena sau București-Istanbul.

Municipiul Giurgiu, care este atestat documentar din secolul al XIV-lea, a găzduit unele premiere tehnice precum prima linie de cale ferată din România (București-Giurgiu), prima linie de telegraf și podul peste Dunăre.

Giurgiu este cunoscut pentru personalitățile de renume european care au văzut lumina zilei aici, cum ar fi matematicianul Miron Nicolescu, istoricul literar Nicolae Cartojan, scriitorul Tudor Vianu, poetul Vasile Militaru, pictorul Nicolae Dărăscu, și alții.

Este, de asemenea, un punct important de trecere a frontierei pentru traficul de mărfuri și persoane. Ca unul dintre cele mai importante porturi din România la Dunăre, municipiul Giurgiu este important pentru industria transporturilor.

În nordul județului se găsesc zăcăminte de țiței, iar din albiile Dunării și râurilor ce străbat județul sunt extrase nisipuri și pietrișuri.

 

 

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDETUL GIURGIU

  • BISERICA INALTAREA DOMNULUI
  • CATEDRALA ADORMIREA MAICII DOMNULUI
  • MANASTIREA COMANA
  • MUZEUL TEOHARI ANTONESCU

Unitati de cazare recomandate Giurgiu

Nu am gasit nimic

Ne pare rău, dar nu avem nicio listă care să corespundă căutării dvs., încercați să vă schimbați setările de căutare

Destinații de vacanță in Giurgiu Atracții, obiective turistice și locuri de vizitat in Giurgiu