Sign In

Locuri de vizitat atracții si obiective turistice în Botoșani

Descrierea generală a județului Botoșani

Botoșani este un județ din extremitatea nord-estică a României ce face parte din regiunea istorică Moldova.

Se învecinează la vest cu județul Suceava, la sud cu județul Iași, la nord cu Ucraina și la est cu Republica Moldova. Suprafața totală este de 4.986 kmp, iar populația este de 412.626 locuitori.

Caracteristicile reliefului in județului Botoșani

Relieful este preponderent deluros și, deși este uniform, are o frumusețe aparte care te introduce într-un univers blând și armonios .

Suprafața județului este brăzdată de râurile Siret, Prut, Bașeu, Jijia și de afluenții lor, dând naștere la peste 150 iazuri artificiale cu o suprafață de peste 3600 ha. Acest lucru face ca județul Botoșani să ocupe locul II după județul Tulcea ca suprafață ocupată de apă.

Începuturile istoriei pe aceste meleaguri se pierd în negura vremurilor. Urme de așezări umane au fost descoperite încă din paleoliticul inferior. Vestigiile arheologice confirmă perenitatea existenței pe acest teritoriu în epoca fierului și în perioada dinainte de constituirea statului dac sub conducerea lui Burebista. O dovadă importantă o reprezintă cetățile fortificate traco-getice de la Stâncești. Prima atestare apare într-un document din 1398-1399 unde se face referire la ținutul Hârlău, un ținut existent pe teritoriul actualului județ, iar a doua referire este despre Ținutul Dorohoi, într-un act din 1407.

Prima menționare a numelui o întâlnim în Letopisețul Țării Moldovei al lui Grigore Ureche referitor la evenimentele din 1439.

Deoarece Botoșanii nu au fost niciodată cetate, ci târg, loc de odihnă și relaxare pentru domnitorii Moldovei, s-a dezvoltat aici un comerț înfloritor care a transformat rapid târgul într-unul din principalele centre comerciale din ținut.

Județul Botoșani , în înfățișarea pe care o cunoaștem noi azi, a fost organizat în anul 1968 prin Legea Nr2/1968 când se și stabilește reședința de județ în Municipiul Botoșani. Orașul are o suprafață de 4.135 ha și o populație de 106.847 locuitori.

Din punctul de vedere al turismului, Botoșaniul este mai degrabă un județ cultural; casele memoriale ale personalităților care s-au născut și au viețuit pe aceste meleaguri fiind obiective imposibil de ratat.

Câteva din numele importante pentru istoria și civilizația noastră sunt : Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga , Ștefan Luchian, Al Grigore Ghica, Grigore Antipa, Dimitrie Negreanu, Octav Onicescu și Mihail Sorbul.

 

 

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDETUL BOTOȘANI

 • Biserica Uspenia din Botoșani
 • Casa memorială George Enescu
 • Casa memorială Grigore Antipa
 • Casa memorială Mihai Eminescu
 • Casa memorială Nicolae Iorga
 • Centrul Vechi din Botoșani
 • Lacul de la Ipotești
 • Mănăstirea Sfântul Nicolae Domnesc Popăuți
 • Mănăstirea Vorona
 • Orașul Flămânzi
 • Parcul Mihai Eminescu
 • Manastirea Agafton
 • Manastirea Sihastria Voronei

Unitati de cazare recomandate Botoșani

Nu am gasit nimic

Ne pare rău, dar nu avem nicio listă care să corespundă căutării dvs., încercați să vă schimbați setările de căutare

Destinații de vacanță in Botoșani Atracții, obiective turistice și locuri de vizitat in Botoșani